Heeft u een renovatiekrediet nodig, bijvoorbeeld omdat u uw woning wilt herstellen of verbouwen? U kunt terecht bij een aantal verschillende aanbieders, die u op basis van zowel de voorwaarden als het rentepercentage met elkaar kunt vergelijken. Houd er rekening mee dat een lening pas voordelig is wanneer u een scherpe rente betaald en de looptijd bij uw wensen past. Op die manier kunt u een renovatiekrediet afsluiten waarmee u de renovatie in termijnen gaat betalen, zodat u al direct van start kunt gaan zonder eerst gespaard te hebben.

Lening op maat voor uw woning


Aan 't renoveren

Uiteraard wordt het renovatiekrediet altijd volledig op maat voor u samengesteld. Het gaat om uw woning en het geld dat u nodig heeft om uw plannen te kunnen realiseren. Over het algemeen zal u met de bank in gesprek gaan over de kosten en het bedrag dat u daar voor nodig heeft. Aangezien u een onderpand in de vorm van uw woning aan kunt bieden is het renovatiekrediet over het algemeen tegen een scherp rentepercentage af te sluiten. Vergelijk de mogelijkheden qua minimale en maximale bedragen, net als de rente die men vraagt voor het renovatiekrediet.

Renovatiekrediet of persoonlijke lening

Het renovatiekrediet lijkt op een persoonlijke lening, maar zit toch op een andere manier in elkaar. U kunt de renovatielening gebruiken voor alle verbouwingswerken, terwijl de persoonlijke lening ook uitstekend toepasbaar is voor de aankoop van een nieuwe auto of elke willekeurige andere uitgave. U profiteert met een renovatielening wel van de bekende vastigheden, zoals we die ook kennen van de persoonlijke lening. U kiest voor een lening op afbetaling, waarmee u als het ware achteraf kunt sparen. Sommige kredietverstrekkers maken geen onderscheid tussen de beide leenvormen, al kunt u dat zelf doen met behulp van het doel dat u voor ogen heeft.

Renovatiekrediet of groene lening

Verwar de renovatielening niet met de groene lening, aangezien dit een meer specifieke variant van de lening is. Bent u van plan energiebesparende maatregelen in uw woning te treffen, om ervoor te zorgen dat u minder energie hoeft te verbruiken en u daarmee het milieu kunt sparen? Dan kunt u gebruik maken van een speciale groene lening, waarbij u profiteert van een premie vanuit de overheid. In bepaalde gevallen kunt u een renovatiepremie aanvragen. U zorgt er op die manier voor dat de renovatielening zo voordelig mogelijk uitvalt, waardoor u geld overhoudt voor andere zaken.