Wilt u een autolening aangaan, bijvoorbeeld omdat u een mooie auto op het oog heeft? Stap bijvoorbeeld over op een ecologisch voertuig, om ervoor te zorgen dat u het milieu kunt sparen. U zorgt er op die manier bovendien voor dat u op een meer voordelige manier kunt rijden, aangezien de prijzen van brandstof alsmaar toenemen. Met een autolening zorgt u ervoor dat u niet vooraf hoeft te sparen voor uw nieuwe auto, maar dat u er in principe direct mee weg kunt rijden.

Betalen in termijnen

De autolening zorgt ervoor dat u de auto in termijn af kunt betalen. U kunt kiezen voor een periode van 24 maanden tot maximaal 84 maanden, al is die periode enigszins afhankelijk van de aanbieder die u kiest. Over het algemeen stemt men de maximale periode af op het bedrag dat u wilt lenen voor de aankoop van uw auto. Het is immers ook goed mogelijk om een deel van het geld te lenen en daarnaast een deel spaargeld in te brengen. Op die manier zorgt u er met de autolening voor dat u nog wat geld achter de hand kunt houden voor andere uitgaven.

Online autolening aanvragen

Uiteraard kunt u de autolening gewoon online aanvragen, waardoor u daar de deur niet voor uit hoeft. Geef in ieder geval aan welk model u graag aan wilt schaffen en hoeveel geld u daar voor nodig heeft. Vervolgens dient u onder andere aan te geven wat u verdient, aangezien men op basis daarvan in kan schatten of u in staat bent om de kosten van de auto op termijn af te betalen. Des te kleiner het risico is dat men met uw autolening loopt, des te lager de rente wordt en des te voordeliger u de lening aan kunt gaan. Op de website van Beobank kan je hier een simulatie uitvoeren.

Looptijd van de autolening

Houd goed rekening met de looptijd van de autolening en stem deze af op de periode waarin u gebruik wenst te maken van de auto. Wilt u de auto de komende 4 jaar rijden? Zorg er dan voor dat de looptijd niet langer is dan 48 maanden. U zorgt er op die manier voor dat u in ieder geval niet langer hoeft te betalen voor de auto, op het moment dat u daar niet meer in kunt rijden. Daarnaast zorgt u er op die manier voor dat u een nieuwe autolening aan kunt gaan om tegen die tijd een nieuwe auto aan te kopen.