De persoonlijke lening is een van de meest populaire kredieten, onder andere vanwege de eenvoud van het krediet. U kiest voor een vast te lenen bedrag, een vaste looptijd en een vaste rente. Dat is heel anders dan bij een doorlopend krediet, aangezien de rente en het te lenen bedrag dan variabel zijn. Bent u op zoek naar vastigheid en wilt u de lening zo duidelijk mogelijk vormgeven? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om een persoonlijke lening aan te gaan, online of in een fysiek kantoor.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening bestaat uit een 'persoonlijke aanpak' en een 'lening'. U kiest voor een krediet dat volledig op basis van uw wensen voor u wordt samengesteld, waardoor u in ieder geval zeker weet dat deze volledig aan uw voorkeuren voldoet. U komt met de geldverstrekker een te lenen bedrag overeen, net als een rente die u tijdens de gehele looptijd zal betalen. Daarnaast maakt u een plan voor het doen van de aflossingen, die ervoor zorgen dat u de persoonlijke lening aan het eind van de looptijd geheel heeft afgelost.

Voordelen van een persoonlijke lening

Het grote voordeel van de persoonlijke lening is de vaste rente, in combinatie met de vaste looptijd en het vaste bedrag dat u leent. U weet precies waar u aan toe bent, waardoor u achteraf niet voor (vervelende) verrassingen komt te staan. In plaats daarvan stelt u een bedrag per maand vast dat u af kunt lossen en dat u aan rente kunt betalen, om niet in de financiële moeilijkheden te komen. U leent bijvoorbeeld €5.000, om dat in een periode van 3 jaar netjes af te lossen en de rente te betalen die u verschuldigd bent. U bent vanaf het eerste moment eigenaar van uw aankoop en nadat u de persoonlijke lening heeft afgelost heeft u geen financiële verplichtingen meer.

Doel van de persoonlijke lening

U kunt de persoonlijke lening voor een aantal verschillende doelen gebruiken. Koop er bijvoorbeeld een auto van, of ga voor een nieuwe keuken. Heeft u een mooie, maar dure televisie op het oog? Ook daar kunt u de persoonlijke lening op een uitstekende manier voor gebruiken. Wat dat betreft zijn er verschillende doelen mogelijk, mits u vooraf goed weet welk bedrag u nodig heeft en in hoeveel termijnen u de persoonlijke lening weer af kunt lossen.